De Spreekbeurt Op Café

Onnozele onderwerpen. Serieuze sprekers.

De Spreekbeurt wil iedereen enthousiasmeren om hun passie of afkeer te delen met een publiek. Daarom is er nu De Spreekbeurt Op Café. Na twee geslaagde experimenten in RITCS Café (Brussel) en De Republiek (Brugge) is het aan jullie!

Zin om zelf De Spreekbeurt Op Café te organiseren met lokale sprekers, in je vertrouwde stamcafé? Wij geven je onze zegen! Weliswaar op deze voorwaarden.

Benodigdheden:

  • Een collectief dat z’n schouders zet onder de organisatie van het project. Jullie zijn ons aanspreekpunt, maar ook dat van de locatie en de sprekers.
  • Een zaal/café waar maximaal 200 betalende bezoekers jullie editie van De Spreekbeurt Op Café kunnen meemaken. Ruimte voor een podium, geluidsversterking, een bar, een spreekgestoelte en een projectiescherm is noodzakelijk.
  • Een host of MC die de avond aan elkaar praat. De sprekers kiezen jullie pas in een volgende fase, via een lokale oproep.
  • Een videomaker die de Spreekbeurten voor het nageslacht wil bewaren.

Spelregels:

  • De Spreekbeurt Op Café moet georganiseerd worden ten voordele van een erkend goed doel. Dat mag je dus helemaal zelf uitkiezen, al willen we dit goed doel wel kennen op het moment dat je je aanvraag indient.
  • Niemand wordt betaald. Niet de locatie, niet de organisatie, niet de sprekers, niet de host. Enkel voor de videocaptatie mag een klein budget worden uitgetrokken, dat los staat van de ticketinkomsten. (De consumptie-inkomsten zijn gewoon voor de locatie.)
  • De Spreekbeurt Op Café is géén free podium voor politici of mensen die hun politieke overtuiging willen uitsmeren.

Denk je hieraan tegemoet te kunnen komen? Laat ons iets weten via het formulier hieronder. Eens wij mee zijn met jullie plan van actie, bezorgen we jullie alle info.

In ruil voor jullie engagement krijgen jullie: een lijst met praktische tips voor het organiseren van De Spreekbeurt Op Café (zoals hoe rekruteer je sprekers, wat is de taak van de MC die avond, enz.), templates met onze huisstijl, een plekje in onze nieuwsbrief, een share (of collab van jullie event) op onze Facebook en achteraf jullie videocaptatie op ons YouTube-kanaal. En natuurlijk, het enige erkende keurmerk van De Spreekbeurt!

Stuur je voorstel in